Tuesday, 20 March 2012

Kelvingrove Park MOMENTO

Posted by AnA_dew at 12:54:00 am
Assalamualaikum..


Ape kaba kamu2 sekalian..hehe..Ari ni,ana nak cite pasal salah satu 'tourist attraction' kat Glasgow ni...Tempat ini diberi nama (amboi,mcm nak bersajak pula) KELVINGROVE PARK.


Mule-mule,meh Ana cite pasal ape sebenarnya tempat ni dulu. Ok,dah namenye 'park' kan? Jadi,tempat ni de taman yg sgt2 cantik!Setiap kali Ana pergi ke tempat ni,ana akan rasa tenang & romantik sgt2 woo!hahahaha...


Pastu, Ana nak kongsi dgn kamu2 pasal sejarah taman ni..Taman ni direka khas oleh pekebun English yg berjaya iaitu Sir Joseph Paxton..Haa,jgn main2..nama mcm profesor,tetibe pekebun yg berjaya!hehe...Nak dijadikan cite,taman ni berfungsi sebagai penyambung bandar Glasgow di sebelah barat. Mereka2 yg b'tanggungjawab ke atas bandar Glasgow masa tu naklah bagi rakyat jelatanya tempat utk melepas'n segala perasaan yg t'pendam di dlm hati, tempat utk lari dari kerja dan tempat utk main kejar2 dgn anak2 masing2..haha..(ok,fungsi di atas telah ditambah tokok oleh Ana utk menyedap'n ayat!>_<).Berdasar'n pemerhatianku, (chewah) motif mereka2 itu telah pun berjaya!hoooreeeyyy!!~mmg rakyat jelata di sini telah mengguna'n segala kemudahan dan keindahan yg ade di taman ini sebaik mungkin...!cayalah~hehe..


Oleh itu,haha..Ana pun mengajak teman satu universitiku utk menemani Ana berjalan2 sambil menjalani sesi fotografi yg tidak bertauliah ke taman ini!


Tadaa!!! inilah kawanku itu.. namanye Adiba Ahmad.. die single lg..comey bukan?hehe..
nama manja die-->HADIBA TAJIMA
(sbb die suke pki tudung ala2 Hana Tajima)


Maka bermulalah pengembaraan kanak2 ribena kami ini..hehe..Mat Saleh2 kat sini sibuk bermanja2 dgn pasangan masing2, kami pula sibuk snap,snap sana,sini,sinun..huhu..potong tol!haha..


Pokok ni da macam rupa org nak terjun sungai da..
hoho...


Taman ni luas sgt!de dua bahagian..klau jalan2 pusing taman ni tiap2 ari,memang elok bebenor ler tu..makin kuruslah jwbnye..hehe..skang ni,nak kate musim bunga,mcm tak je sbb sejuk macam musim sejuk lg.adelah sebatang dua pokok yg berbunga..yg lain-->BOTAK!haha..cakap byk pun tarak guna..meh kite tengok gamba2 yg boleh membuat'n kamu2 rase nak terbang dtg sini sekarang jg!hehehe...>_<


Subhanallah,cantiknye ciptaan ALLah..kan?

Aktiviti bermain basikal giat djalan'n di sini..huhu..

Ana minatlah pokok juntai2 tu..mcm nak bawa balik umh je rase!hehe..

Ha,jgn memain..tupai kat sini romantik woo!!haha...

"lihatlah dunia,saya da masuk dlm blog Ana!yey!!"..adiba berkata2..huhu..

Bunyi air yg ley menjadi terapi telinga anda...>_*

Kat blakang taman ni,terletaknye sebuah universiti yg sgt antik!
University of Glasgow...(nnt ana akn cite psl uni ni pl k?)

Mat Saleh kat sini,pantang nampak matahari...
mesti nak berjemur..sampai jd 'tanned'!haha..
Ana xyh b'jemur pun,da mmg tanned da..=p

Tuan blog pun nak gak merasa b'gmba ala2 model
berlatarbelakang'n bunga2 'pink'!>_<

Adiba tgh b'siap sedia utk bertukar!!!=p

 Minah ni pandang Ana pelik je lepas amik gmba die ni..haha..
(best gile baca buku cite kat bwh pokok yg sgt cntik cani!!)

De org tgh shooting tuuu....
tema-->men2 gitar kat dlm taman..=)

Nak tunjuk kasut pink tu sbnanye..=p

cntik kn pokok ni?

bersungguh2 dak2 ni main..
nak join gakkkk!!!!

burrr..burrr...akak ni b'kata2 kepada burung2 itu..
burung2 itu m'jwb,errrrrkkkkkk,kenyang aku!hehe..



Sibuk gak minah 'in black' ni nak 'interframe'!haha


So,cane?de rase macam nak melawat taman ni x? bg ana,klau dtg Glasgow,macam wajib je g jln2 cuci mata kat taman ni...best tau!!! ana harap,kamu2 sume dapat info yg berguna dari saye-->Ana


Aligato'!..tata~

14 please drop your piece of mind here:

Ayie said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Cantiknya ana! Nak datang..nak datang..huhu

AnA_dew said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kan ayie kan?cantik gile!!!!mehlah dtg..hehe..ana ley tlg bawa'n dtg sini..huhu..

Anonymous said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cantik ana =) -abdurrahman(kapten2009@ymail.com)

izham nordin said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Tket aku dah amek...sok gak aku smpai hahaha

Ayie said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

serius cantik..kalaulah boleh datang betol2..huhu

AnA_dew said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

thanks abdurrahman!=)

AnA_dew said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Haha...sok gak ko sampai izham?gile proaktif!bgs2!!~>_<

AnA_dew said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

insyaALLah ayie..klau de rezeki nnt ley dtg...=)

amie said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

no 3....

AfiqqLongkong said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

serius cnteekk...aduss..bile la nk ckup duit pg sna nie..ana tggu sna eyh..jgn blik dlu..ahahha

AnA_dew said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

no 3 utk pe pl ni amie?

AnA_dew said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cntik kn afiq?tulah psl..rase nak buat park cani je kt Msia..huhu...i klau da abes blaja,knelh blk..hahaha..

HoneyShah said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Twinkie Winkie, Dixie, Lala, Pho.. We would like to ride our scooter here.. yeay!!

AnA_dew said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

alolo..tomeynye klau sume cats honey tu ride kt cni..hekhek...tp,mat saleh suke bw doggie..tkut gado pl kng..=p

Post a Comment

You look kawaie while commenting!>_<

 

anadewMOMENTO Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review

Heart Chat Bubble